06 30 536 8558 info@csaladiakademia.hu

BÖLCSEK A BÖLCSŐBEN

„Néha a legkisebb dolgok foglalják el a legnagyobb helyet az ember szívében.”

Winnie the Pooh

1+1 az néha 3

A változás szublimációs. Annyira megváltozott mostanában az életem! Először itt növekedett bennem, a pocakomban egy új élet. Ez már eleve furcsa volt és más. Most pedig fenekestül felfordult az életem, a napi dolgaim, semmi sem olyan mint régen volt. Semmire sincs időm! Hova tűnik el egy nap?

Tudtad hogy mi fog várni és mi fog történni veled, miután gyermeked megszületik?

ÖSZTÖNANYA

Még ha nem is egyből érzed vagy érezted, de valahol mélyen tudod, hogy mi nők születésünktől fogva rendelkezünk az anyai tudással. Te sem hiszed, hogy ezt a tudás bármilyen tanfolyamon meg lehet szerezni. Hagyod, hogy az ösztöneid vezessenek.

„Semmire nem készültem fel, úgy voltam vele, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga, mint a tüsszentés után az orrfújás, csak úgy megtörténik, a nők többsége átesik ezen. Mekkorát tévedtem. Jól megszívtam!” mondja Cs. Dóra (38), egy sikeres vállalkozás tulajdonosa, két gyermek édesanyja.

CSALÁDI ÖRÖKSÉG

Tudtad, hogy boldog és kiegyensúlyozott családi környezet szükséges ahhoz, hogy a te gyermekedből is boldog és kiegyensúlyozott felnőtt legyen?

Hallottál már róla, hogy a gyermeked születésével a származási családodból hozott mintáid „felerősödnek”?

Tudtad, hogy csak az a szülő büntet, akinek nincsenek megfelelő eszközök a kezében?

A jó szülőség alapja a jó párkapcsolat? 

ÚGY biztos NEM AHOGY ENGEM NEVELTEK

Nem te voltál aki megfogadtad, hogy: „Csak úgy nem, ahogy a szüleim engem neveltek!” De akkor hogyan tovább? Homlok egyenest máshogyan?

Rengeteg könyv szól a gyermeknevelésről, de hogyan lehet bennük eligazodni?

Válaszkészen vagy gyerekközpontúan? Szigorúan? Vagy inkább engedékenyen?

Nem elég azt tudni, hogy hogyan nem akarod. Elkelhet egy pár hasznos alaptézis, szakértőktől jövő gyakorlati jó tanács és egy közösség aki folyamatosan támogat kérdéseiddel, kételyeiddel. Olyat keress, amivel és akivel szimpatizálni tudsz. Ez elég kezdetnek, ezzel már el lehet indulni. Aztán jöhet a gyakorlás. 

elég jó szülővé

A szülővé válásnak ezen izgalmas és kalandos útján kísér majd téged szakértői csapatunk akik tudásukkal, élettapasztalatukkal segítenek neked, hogy ELÉG JÓ SZÜLŐVÉ képezhesd magad, s nap, mint nap egy magabiztos, kiegyensúlyozott és boldog anyaként élhesd meg a Föld legcsodálatosabb ajándékát.

Ξ   A 6 legfontosabb alapelv amivel egy kiegyensúlyozott és magabiztos felnőtt életét alapozhatod meg. Gyakorlati útmutató.

Ξ   Szükséglet vagy igény? Mi a különbség és hogyan reagálj egyikre és másikra, hogy minimalizáld a későbbi tantrumokat?

Ξ  Miért játszuk le újra és újra ugyanazt a lemezt amit a szüleink forgattak évekig nekünk? Igaz hogy a „nevelési módszerünket” a családi mintáink és a mi személyes tragédiáink „irányítják”? Hogy lehet ebből az ördögi körből kilépni?

Ξ Hogyan értsük meg babánkat / gyermekünket a Saját Emlékek Módszerének segítségével?

Ξ  Tudtad, hogy a határokkal nevelés nem egyenlő a korlátozó vagy régimódi, szigorú neveléssel? És hogy a válasz-kész nevelés sem a határtalan megengedésről szól? De honnan tudjuk, hol a határ?

Ξ  La pause: Mit jelent az, hogy mindig elérhető vagy a babád számára szemben azzal, hogy rögtön ugrasz mindenért? Hallottál már a pillecukor tanulmányról?

Ξ   Babák és gyermekek működési módja. Ők legtöbbször FLOW-ban és mindig a jelenben, a MOST-ban vannak. Nem értik sem a gügyögést, sem pedig a “felnőtt beszédet”.

Ξ   Testbeszéd és Jelbeszéd.  Hogyan tudunk könnyebben kommunikálni kisbabánkkal akár már 6 hónapos korától?

WORKSHOP vagy előadás

 

 

 

 

Elsőnek egy általánosabb előadást javasolunk kezdésnek ahol kiválaszthatod, hogy mely téma(ák) érdekelnek mélyebben. Ezeket a témákat workshop-ok keretében dolgozzuk fel és mélyítjük el azért, hogy a mindennapi életben is majd alkalmazni tudd: eszedbe jusson: mikor, mit és hogyan csinálj.  

Az 2021/22-es programsorozatunkat úgy épitettük fel, hogy az októberi indító előadás témáit dolgozzuk fel a őszi / téli workshop-ok alatt. 

ELŐADÁS

 Az előadásaink korlátlan létszámúak.

Fizikailag is látogathatóak (vírushelyzet függvényében) de online is csatlakozhatóak.

Időpont: 2021. október 09. 9.30-12.30 és 13.30-16.30

Helyszín: MagNet Ház: Budapest, 1065, Andrássy út 98.

Kérlek pontosan vagy kicsit korábban érkezz majd meg.

Ár: 3.950Ft /nap (4 x 1.5ó előadás), 2.500 Ft / fél nap (2x1.5ó)

WORKSHOP

A workshopok maximális létszáma: 12-15 fő.

Egymástól függetlenül is látogathatóak bár mi 3-as egységekben építjük fel.

Időpont: 2021. október 23. 9.30-12.30

Helyszín: Online (zoom, linket a vásárlást követően küldünk)

Ár:

- 8.900Ft / workshop (2x1.5ó),

- 20.000Ft / 3x workshop (3 alkalommal 2x1.5ó)

családi akadémia - apró segítség a nagy

anya-világban. együtt sokkal könnyebb.

Következő előadás és workshop:

Előadás:

2021. október 09.

Workshopok

2021. október - december

KAPCSOLAT

Telefon:

+(36) 30 536 8558

Mail

info@csaladiakademia.hu