06 30 536 8558 info@csaladiakademia.hu

KONZULTÁCIÓ /wORKSHOP

Úgy érzed szükséged van valakire akivel beszélhetnél a gyerkőcödről? Mindennapi kis bosszúságok? Vagy hosszabb ideje tartó megoldhatatlannak látszó helyzet? Vagy csak szeretnél egy külső képet kapni arról az útról amin jársz, ahol tartasz? Jó helyen jársz!

konzultáció /WORKSHOP

Küldj egy email-t elérhetőséggel vagy üzenj messengeren és még aznap, de legkésőbb 24 órán belül felveszem veled a kapcsolatot.

 

13 + 1 =

online vagy élőben?

Online konzultáció ára: 10.000 Ft / 90 perc

Élő konzultáció: 15.000 Ft / 90 perc

Az egyéni konzultáció legyen online vagy élő, egy megoldásközpontú beszélgetés, ahol rád/rátok szabva, együtt keressük meg a nektek legmegfelelőbb megoldásokat, és megtervezzük az előttetek álló nevelési utat.

Előtte pontos felmérést készítünk a helyzetetekről, hogy a megbeszélés eredményesen záruljon, eszközökkel és gyakorlati praktikákkal felruházva térj vissza a mindennapokba.

 

legnépszerűbb témák

ANYUKÁK KISGYERMEKKEL (0-5)

NEVELÉSI ALAPOK, VÁLASZKÉSZ NEVELÉS

“ÚGY BIZTOS NEM, AHOGY ENGEM NEVELTEK”

Nem te voltál aki megfogadtad, hogy: „Csak úgy nem, ahogy a szüleim engem neveltek!” De akkor hogyan tovább? Homlok egyenest máshogyan?

Rengeteg könyv szól a gyermeknevelésről, de hogyan lehet bennük eligazodni?

Válaszkészen vagy gyerekközpontúan? Szigorúan? Vagy inkább engedékenyen?

Nem elég azt tudni, hogy hogyan nem akarod. Elkelhet egy pár hasznos alaptézis, szakértőktől jövő gyakorlati jó tanács és egy közösség aki folyamatosan támogat kérdéseiddel, kételyeiddel. Olyat keress, amivel és akivel szimpatizálni tudsz. Ez elég kezdetnek, ezzel már el lehet indulni. Aztán jöhet a gyakorlás.

Egy pár tipp addig is segíthet megalkotni a neked megfelelő nevelési irányelveket: 

HATÁROK SZABÁSA, SZABÁLYOK ÉS ÖNÁLLÓSÁGRA NEVELÉS

“HATÁROK = BIZTONSÁG, BIZTONSÁG = KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG”

Talán ez az egyik legnehezebb és legvitatottabb téma az anyukák és szülők körében. Sokan vannak közülünk akik a tekintélyelvű nevelésben nőttek fel, s amikor meghalljuk azt a szót, hogy szabály vagy így-úgy kell csinálni, már csak a szó hallatán is ellenkezésbe lendülünk.

Ilyenkor hajlamosak lehetünk arra, hogy korlátok nélkül, vagy minimális határokkal, úgy mond “szabadelvűen” neveljük a gyermekeinket. Ez elég hamar visszaüt és bizony a viszony, vagy ahogy mondjuk: “a gyermekünk kezelése” nehézkessé válhat. Pedig a gyermekkel az ég világon semmi baj sincs, ő csak teszi a dolgát: tanul. És így nap, mint nap próbálgatja a határait. 

Egy pár tipp addig is segíthet a megfelelő határok kialakításában:

JELBESZÉD ÉS BABA KOMMUNIKÁCIÓ

“BABA BESZÉD = SÍRÁS, HISZTI” LEHETNE EZT MÁSHOGYAN IS?

A kommunikáció már a pocakban megkezdődik.  A baba megszületése után úgy tűnik, hogy egyetlen kommunikációs eszköze: a sírás. A kisgyermekek amíg beszédük kifejlődik gyakran sírnak.

Te is megfigyelted már, hogy többféle sírás létezik?

Sírásával babánk, gyermekünk a szükségleteit vagy az igényeit próbálja kifejezni. A szükségleteit a lehető leghamarabb szükséges kielégíteni míg az igényeit belátás szerint, helyzetfüggően kell. Ezt sokan összekeverik. De hogy tudom a kettőt egymástól megkülönböztetni? Milyen a gyermek központú kommunikáció? 

Tudtad, hogy egy 6 hónapos baba képes akár már 80 jellel is “beszélgetni” veled?

Erről és a gyermek központú kommunikációról itt olvashatsz bővebben:

VÁRANDÓSOK

LELKI KAPCSOLÓDÁS A POCAKLAKÓVAL

“A KAPCSOLATANALÍZISES BABÁK MÁSHOGY SZÜLETNEK” – Raffai J.

Nyugodtabbak, kommunikatívabbak, születésük gyorsabb, könnyebb, lelkiállapotuk kiegyensúlyozottabb – állítja Dr. Raffai Jenő, klinikai szakpszichiáter aki Lelki Köldökzsinór c. könyvében részletesen beszámol kutatásairól és tapasztalatairól is.

“A legújabb kutatások szerint alkalmazásával a születés előtt a babák optimális fejlődési pályára állíthatóak, és tökéletesen felkészíthetőek a születés élményére.”

A pocakban kialakított lelki kapcsolat a születés után is megmarad.

ÖSZTÖNÖS SZÜLÉS, A HYPNOBIRTHING-RŐL

A szülésre való mentális felkészülés az egyik legfontosabb erőforrásod életed egyik legjelentősebb eseményén.

Egy olyan tudást szerezhetsz, amit bárhol, bármilyen körülmények között alkalmazni tudsz.
A világszerte HypnoBirthing néven ismeretes tanfolyamot Mongan-módszerként is emlegetik.
A Mongan-módszer koncepciója egyszerre ősi és modern – évezredes bölcsességet egyesítünk a legmodernebb felfedezések tanulságaival.

.

SZOPTATÁSI TANÁCSOK - KEZDŐTŐL HALADÓIG

“AZ ANYATEJ A LEGJOBB TÁPLÁLÉK A BABA SZÁMÁRA”

A legegészségesebb táplálási mód a szoptatás.  Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, Tartalmaz minden olyan tápanyagot, amely az első hónapokban a csecsemő egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen. A szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést, és elmélyíti a kapcsolatot anya és gyermeke között. 

rólunk mondták

HASZNOS WORKSHOP: “Nagyon hasznos volt a közös workshop. A workshop-on használt példákból áradt a rengeteg tudás, tapasztalat, mégis nagyon közvetlen és közeli volt.”

 

MAGABIZTOS(ABB) SZÜLŐ LETTEM: “Nagyon hasznosnak tartottam az elméleti hátteret a fejlődési szakaszokról és a lehetséges kapcsolódásokról.  Kaptam hasznos útmutatókat is, amelyek egyfajta magabiztosságot adnak a szülői “úthoz” és kaptam gyakorlati tippeket amelyeket rögtön ki is tudtam próbálni. ”

 

EGY VALÓDI KÖZÖS MŰHELYMUNKA NYOMÁN: “Szülőnek lenni az egyik legszebb de legnehezebb feladat is egyben. Nagyon jól esett ehhez a feladathoz tanácsokat, útravalót kapni. Ráadásul nem csak egy irányból, hanem Miklós fogékony volt a beszélgetésre, kérdésekre, valódi közös műhelymunka volt, ahol saját példáinkkal és kérdéseinkkel is foglalkozhattunk. ”

ÚJFAJTA SZEMLÉLET ÉS MEGKÖZELÍTÉS: “Egy nem várt szemléletmódot és megközelítést kaptam…az elhatározásom meg van, most már csak gyakorolni kell.”

ANYASZOLGÁLAT VÉGE: “Amit hallottam és már be is építettem a mindennapokba: az anyaszolgálat vége (21.00-kor) -ez Annának is nagyon tetszett, mert mondta, hogy a hétvégén ő van szolgálatban és el is készítette a reggelimet.”

MEGÉRTE RÉSZT VENNI: “Hasznos tanácsok, érvek, életből való példák. Hasznosan töltött idő és pénz. Utolsó forint is megérte.”

JÓ AZ ANYAG: “Szórakoztató és könnyen emészthető az anyag, életből való mindennapi példák. Szuperek vagytok. Mindenképpen ott leszek a többi workshop-on is. Köszönök mindent!”

 

dackorszak workshop

IDŐPONT:

2022. szeptember-október (folyamatos)

HELYSZÍN

ONLINE: FACEBOOK LIVE, csatlakozási linket email-ben küldünk

 

határok szabása workshop

időpont

2022. szeptember-október (folyamatos)

CSATLAKOZÁSI LINKET EMAILBEN KÜLDÜNK

info@csaladiakademia.hu